Schedule of Meetings

Thursday, 20 April 2017

08h00 to 10h00 - Caucus / study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)

VOTE 9 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 135 mins

10h30 to 11h15 - Report by the MEC for Transport,
Community Safety and Liaison on
Community Safety and Liaison Budget –
45 mins

11h15 to 11h25 - Report by the Chairperson of Community
Safety and Liaison P/C – 10 mins

11h25 to 12h25 - Debate on vote 9 budget - 60 mins

12h25 to 12h45 - Response by the MEC for Transport,
Community Safety and Liaison on
Community Safety and Liaison
budget debate – 20 mins

12h45 to 14h00 - LUNCH

VOTE 12 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 165 mins


14h00 to 14h45 - Report by the MEC for Transport,
Community Safety and Liaison on
Transport Budget – 45 mins

14h45 to 14h55 - Report by the Chairperson of Transport
P/C – 10 mins

14h55 to 16h25 - Debate on vote 12 budget – 90 mins

16h25 to 16h45 - Response by the MEC for Transport,
Community Safety and Liaison on
Transport budget debate – 20 mins

16h45 - END OF PROCEEDINGS
...

View on Facebook

2017 LEGISLATURE SITTING PROGRAMME
as at adopted by the Whips Forum on Wednesday, 8 February 2017 .... last amended on 22 March 2017

for enquiries:
Sindi Tembe
Tel. 033 – 355 7659 / 7784
Mobile: 082 802 6841
e-mail: tembes@kznlegislature.gov.za

Budget Sitting Programme from Tuesday, 18 April 2017 to
Friday, 5 May 2017

=============================================
Day 1 – Tuesday, 18 April 2017
=============================================

08h00 to 10h00 - Caucus/ study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)

GENERAL BUDGET DEBATE – Total minutes allocation
130 mins

10h30 to 10h45 - Report by Finance Chairperson
(15 mins)
10h45 to 10h55 - Report by the Chairperson of Standing
Committee on Oversight (STACOV)
(10 mins)
10h55 to 12h25 - General Budget Debate - 90 mins
12h25 to 12h45 - Response by the MEC for Finance
(20 mins)
12h45 to 13h05 - Voting on the Finance Report as reported
by the Chairperson of Finance Portfolio
Committee – 5 mins
13h05 to 13h10 - Voting on the STACOV Report as
reported by the Chairperson of STACOV
(5 mins)
13h10 to 14h00 - LUNCH

VOTE 1 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 135 mins

14h00 to 14h45 - Report by the Premier on the Office of
the Premier’s Budget – 45 mins
14h45 to 14h55 - Report by the Chairperson of Premier
P/C – 10 mins
14h55 to 16h25 - Debate on vote 1 budget – 90 mins
16h25 to 16h45 - Response by the Premier to the budget
Debate – 20 mins
16h45 - END OF PROCEEDINGS

===================================================

Day 2 – Wednesday, 19 April 2017

09h00 to 13h00 - Caucus / study group meetings
13h00 to 14h00 - LUNCH
14h00 to 14h30 - Preliminaries (30 mins)

VOTE 7 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 165 mins

14h30 to 15h15 - Report by MEC of Health – 45 mins
15h15 to 15h25 - Report by Chairperson of Health P/C –
10 mins
15h25 to 16h55 - Debate on Health Budget Report
90 mins
16h55 to 17h15 - Response by MEC for Health to Health
budget debate – 20 mins
17h15 - END OF PROCEEDINGS

==================================================

Day 3 – Thursday, 20 April 2017

08h00 to 10h00 - Caucus / study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)

VOTE 9 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 135 mins
10h30 to 11h15 - Report by the MEC for Transport,
Community Safety and Liaison on
Community Safety and Liaison Budget –
45 mins
11h15 to 11h25 - Report by the Chairperson of Community
Safety and Liaison P/C – 10 mins
11h25 to 12h25 - Debate on vote 9 budget - 60 mins
12h25 to 12h45 - Response by the MEC for Transport,
Community Safety and Liaison on
Community Safety and Liaison
budget debate – 20 mins
12h45 to 14h00 - LUNCH

VOTE 12 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 165 mins
14h00 to 14h45 - Report by the MEC for Transport,
Community Safety and Liaison on
Transport Budget – 45 mins
14h45 to 14h55 - Report by the Chairperson of Transport
P/C – 10 mins
14h55 to 16h25 - Debate on vote 12 budget – 90 mins
16h25 to 16h45 - Response by the MEC for Transport,
Community Safety and Liaison on
Transport budget debate 20 mins
16h45 - END OF PROCEEDINGS

================================================

Day 4 – Friday, 21 April 2017

08h00 to 09h00 - Caucus / study group meetings
09h00 to 09h30 - Preliminaries (30 mins)

VOTE 4 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 175 mins
09h30 to 10h15 - Report by the MEC for Economic
Development, Tourism and
Environmental Affairs on Economic
Development and Environmental Affairs
Budget - 45 mins
10h15 to 10h25 - Report by the Chairperson of Economic
Development And Tourism on vote 4
budget – 10 minutes
10h25 to 10h35 - Report by the Chairperson of
Environmental Affairs on Vote 4 Budget -
10 mins
10h35 to 12h10 - Debate on vote 4 Budget – 90 mins
12h10 to 12h30 - Response by the MEC for Economic
Development, Tourism and
Environmental Affairs to the budget
debate – 20 mins
12h30 to 13h30 - LUNCH

VOTE 13 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 165 mins
13h30 to 14h15 - Report by the MEC for Social
Development - 45 mins
14h15 to 14h25 - Report by the Chairperson of Social
Development P/C – 10 mins
14h25 to 15h55 - Debate on vote 13 budget - 90 mins
15h55 to 16h15 - Response by the MEC for Social
Development on the Social Development
budget debate – 20 mins
16h15 - END OF PROCEEDINGS

==================================================

Friday, 28 April 2017

08h00 to 09h00 - Caucus/ study group meetings
09h00 to 09h30 - Preliminaries (30 mins)
09h30 to 10h00 - Report on Freedom Day Celebrations by
the Premier – 30 mins
10h00 to 11h30 - Debate on Freedom Day Celebrations –
90 mins
11h30 to 11h40 - Response by the Premier to debate –
10 mins
11h40 - END OF PROCEEDINGS

=================================================

Day 5 – Tuesday, 2 May 2017

09h00 to 10h00 - Caucus/ study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)

VOTE 16 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 135 mins
10h30 to 11h15 - Report by the MEC for Arts, Culture,
Sport and Recreation on Sports and
Recreation Budget – 45 mins
11h15 to 11h25 - Report by the Chairperson of Sport and
Recreation – 10 mins
11h25 to 12h25 - Debate on vote 16 budget - 60 mins
12h25 to 12h45 - Response by the MEC for Arts, Culture,
Sport and Recreation on Sport and
Recreation budget debate – 20 mins
12h45 to 14h00 - LUNCH

VOTE 15 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 135 mins
14h00 to 14h45 - Report by MEC for Arts, Culture, Sport
and Recreation on Arts and Culture
Budget – 45 mins
14h45 to 14h55 - Report by the Chairperson of Arts and
Culture P/C – 10 mins
14h55 to 15h55 - Debate on vote 15 budget – 60 mins
15h55 to 16h15 - Response by the MEC for Arts, Culture,
Sport and Recreation to Arts and Culture
budget debate - 20 mins
16h15 - END OF PROCEEDINGS

============================================

Day 6 – Wednesday, 3 May 2017

09h00 to 13h00 - Caucus / study group meetings
13h00 to 14h00 - LUNCH
14h00 to 14h30 - Preliminaries (30 mins)

VOTE 6 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 165 mins
14h30 to 15h15 - Report by MEC for Finance on Provincial
Treasury’s Budget - 45 mins
15h15 to 15h25 - Report by the Chairperson of Finance
P/C – 10 mins
15h25 to 16h55 - Debate on vote 6 Budget – 90 mins
16h55 to 17h15 - Response by the MEC for Finance to the
budget debate –

17h15 to 17h20 - Report by the Chairperson of Finance
Portfolio Committee on the KZN Internal
Audit Act Repeal Bill 2017 (20 mins)
17h20 to 17h35 - Debate on the KZN Internal Audit Act
Repeal Bill 2017 (15 mins)
17h35 to 17h40 - Response by the MEC for Finance
(5 mins)
17h40 - END OF PROCEEDINGS

==============================================

Day 7 – Thursday, 4 May 2017

08h00 to 10h00 - Caucus/ study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)

VOTE 3 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 165 mins
10h30 to 11h15 - Report by MEC for Agriculture and Rural
Development on Agriculture and Rural
Development budget – 45 mins
11h15 to 11h25 - Report by the Chairperson of Agriculture
and Rural Development P/C – 10 mins
11h25 to 12h55 - Debate on vote 3 budget – 90 mins
12h55 to 13h15 - Response by the MEC for Agriculture and
Rural Development to Agriculture and
Rural Development budget debate –
20 mins
13h15 to 14h15 - LUNCH

VOTE 5 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 165 mins
14h15 to 15h00 - Report by MEC of Education – 45 mins
15h00 to 15h10 - Report by Chairperson of Education P/C
10 mins
15h10 to 16h40 - Debate on vote 5 Budget – 90 mins
16h40 to 17h00 - Response by MEC for Education to
budget debate – 20 mins
17h00 - END OF PROCEEDINGS

=================================================

Day 8 – Friday, 5 May 2017

08h00 to 09h00 - Caucus/ study group meetings
09h00 to 09h30 - Preliminaries (30 mins)

VOTE 8 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 165 mins

09h30 to 10h15 - Report by MEC for Human Settlement
and Public Works on Human Settlement
Budget – 45 mins
10h15 to 10h25 - Report by Chairperson of Human
Settlement P/C – 10 mins
10h25 to 11h55 - Debate on vote 8 budget - 90 mins
11h55 to 12h15 - Response by MEC for Human Settlement
and Public Works on Human Settlement
budget debate – 20 mins
12h15 to 13h15 - LUNCH


VOTE 14 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 135 mins

13h15 to 14h00 - Report by the MEC for Human
Settlement and Public Works on Public
Works Budget - 45 mins
14h00 to 14h10 - Report by the Chairperson of Public
Works P/C – 10 mins
14h10 to 15h10 - Debate on vote 14 budget – 60 mins
15h10 to 15h30 - Response by the MEC for Human
Settlement and Public Works on Public
Works budget debate – 20 mins
15h30 to 15h35 - Report by the Chairperson of Finance
Portfolio Committee on the Division of
Revenue Bill [B –] (5 mins)
15h35 to 16h05 - Debate on Division of Revenue Bill [B-]
(30 mins)
16h05 to 16h10 - Response by the Chairperson of Finance
Portfolio Committee to debate – 5 mins
16h10 - END OF PROCEEDINGS

===================================================

Day 9 – Tuesday, 9 May 2017

09h00 to 10h00 - Caucus/ study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)

VOTE 11 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 135 mins

10h30 to 11h15 - Report by MEC for Cooperative
Governance and Traditional Affairs on
COGTA Budget – 45 mins
11h15 to 11h25 - Report by Chairperson of Cooperative
Governance and Traditional Affairs P/C
on COGTA Budget – 10 mins
11h25 to 12h25 - Debate on vote 11 Budget - 60 mins
12h25 to 12h45 - Response by MEC for Cooperative
Governance and Traditional Affairs on
COGTA budget debate – 20 mins
12h45 to 14h00 - LUNCH


VOTE 2 BUDGET DEBATE – Total minutes allocation = 135 mins

14h00 to 14h45 - Report by the Speaker on KZN
Legislature Budget - 45 mins
14h45 to 14h55 - Report by the Chairperson of Standing
Committee on Oversight (STACOV) on
KZN Legislature budget – 10 minutes
14h55 to 15h55 - Debate on KZN Legislature Budget –
60 mins
15h55 to 15h15 - Response by the Speaker of KZN
Legislature to KZN Legislature budget
debate – 20 mins

VOTING ON THE APPROPRIATION BILL, 2016 = 30 mins

16h15 to 16h45 - Voting on the Appropriation Bill, 2016 -
30 mins
16h45 - END OF PROCEEDINGS


=================================================

Thursday, 18 May 2017

08h00 to 10h00 - Caucus/ study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)
10h30 to 11h00 - Report on Workers Day Celebrations by
the Premier – 30 mins
11h00 to 12h30 - Debate on Workers Day Celebrations –
90 mins
12h30 to 12h40 - Response by the Premier to debate –
10 mins
12h40 - END OF PROCEEDINGS


==================================================

Thursday, 25 May 2017

08h00 to 10h00 - Caucus/ study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)
10h30 to 11h00 - Report on Africa Day Celebrations by the
Premier – 30 mins
11h00 to 12h30 - Debate on Africa Day Celebrations –
90 mins
12h30 to 12h40 - Response by the Premier to debate –
10 mins
12h40 - END OF PROCEEDINGS

==================================================

Thursday, 29 June 2017

08h00 to 10h00 - Caucus/ study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)
10h30 to 11h00 - Report on Youth Day Celebrations by the
Premier – 30 mins
11h00 to 12h30 - Debate on Youth Day Celebrations –
90 mins
12h30 to 12h40 - Response by the Premier to debate –
10 mins
12h40 - END OF PROCEEDINGS

=================================================

Thursday, 27 July 2017

08h00 to 10h00 - Caucus/ study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)
10h30 to 11h00 - Report on Nelson Mandela International
Day Celebrations by the Premier –
30 mins
11h00 to 12h30 - Debate on Youth Day Celebrations –
90 mins
12h30 to 12h40 - Response by the Premier to debate –
10 mins
12h40 - END OF PROCEEDINGS



=================================================

Thursday, 31 August 2017

08h00 to 10h00 - Caucus/ study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)
10h30 to 11h00 - Report on Women’s Day Celebrations by
the Premier – 30 mins
11h00 to 12h30 - Debate on Women’s Day Celebrations –
90 mins
12h30 to 12h40 - Response by the Premier to debate –
10 mins
12h40 - END OF PROCEEDINGS

=================================================

Thursday, 28 September 2017

08h00 to 10h00 - Caucus/ study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)
10h30 to 11h00 - Report on Heritage Day Celebrations by
the Premier – 30 mins
11h00 to 12h30 - Debate on Heritage Day Celebrations –
90 mins
12h30 to 12h40 - Response by the Premier to debate –
10 mins
12h40 - END OF PROCEEDINGS

================================================

Thursday, 27 October 2017

08h00 to 10h00 - Caucus/study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)
10h30 to 11h00 - Report on OR Tambo Day Celebrations
by the Premier – 30 mins
11h00 to 12h30 - Debate on OR Tambo Day Celebrations
90 mins
12h30 to 12h40 - Response by the Premier to debate –
10 mins
12h40 - END OF PROCEEDINGS



================================================

Friday, 24 November 2017

08h00 to 10h00 - Caucus/study group meetings
10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)
10h30 to 11h00 - Report on the Day of Reconciliation
Commemoration by the Premier –
30 mins
11h00 to 12h30 - Debate on the Day of Reconciliation –
90 mins
12h30 to 12h40 - Response by the Premier to debate –
10 mins
12h40 - END OF PROCEEDINGS
...

View on Facebook

Kindly be advised that the programme of the Legislature provides that the period 01 to 09 April is dedicated to Constituency work whilst 10 to 16 April is the recess period.

Activities of the Legislature will resume on the 18th April with the Budget sitting that will be taking place until the second week of May.

The specific activities that will be taking place during the Constituency and Recess Period will be communicated as and when they are scheduled.
...

View on Facebook

#HumanRightsDay #HumanRightsMonth #KZNlegislature

2017 MARCH LEGISLATURE SITTING PROGRAMME –
As at Thursday, 23 March 2017

for enquiries:
Sindi Tembe
Tel. 033 – 355 7659 / 7784
Mobile: 082 802 6841
e-mail: tembes@kznlegislature.gov.za

===============================================
Thursday, 30 MARCH 2017

08h00 to 10h00 - Caucus/ study group meetings

10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins)

10h30 to 11h00 - Report on Human Rights Day
Celebrations by the Premier – 30 mins

11h00 to 12h30 - Debate on Human Rights Day
Celebrations – 90 mins

12h30 to 12h40 - Response by the Premier to debate –
10 mins

12h40 to 12h50 - Tabling of a Second Adjustments
Appropriation Bill for 2016/2017
10 mins

12h50 - END OF PROCEEDINGS

===============================================
...

View on Facebook

SCHEDULE NO.11 OF 2017
Monday, 27 March 2017 – Friday, 31 March 2017

MONDAY, 27 March 2017

CAUCUS DAY

FINANCE PORTFOLIO COMMITTEE BUDGET HEARINGS (Public Hearings on the Division of Revenue Bill 2017 and the KZN Appropriation Bill 2017)
VENUE : Main Chamber
TIME : 09:00

Economic Development and Tourism portfolio committee is on a study tour to Singapore


------------------------------------------------------------
TUESDAY, 28 March 2017

FINANCE PORTFOLIO COMMITTEE BUDGET HEARINGS
VENUE : Main Chamber
TIME : 09:00 – (Vote 7: Health)
: 13:00 – (Vote 13: Social Development)

HUMAN SETTLEMENTS PORTFOLIO COMMITTEE
VENUE : UMkhanyakude Municipal offices
TIME : 10:00

COMMUNITY SAFETY PORTFOLIO COMMITTEE OVERSIGHT VISIT
VENUE : Phoenix and Montclair Police station
TIME : 10:00

Economic Development and Tourism portfolio committee is on a study tour to Singapore

-------------------------------------------------------------
WEDNESDAY, 29 March 2017

Economic Development and Tourism portfolio committee is on a study tour to Singapore

--------------------------------------------------------------
THURSDAY 30 March 2017

LEGISLATURE SITTING
VENUE : Main Chamber
TIME : 10:00

JOINT FINANCE & PREMIER PORTFOLIO COMMITTEES BUDGET HEARINGS
VENUE : Main Chamber
TIME : 13:00

SOCIAL DEVELOPMENT PORTFOLIO COMMITTEE PLANNING AND MEETING
VENUE : First floor Boardroom
TIME : 13:00 – (Vote1: Office of the Premier and Entities)

STACOV MEETING
VENUE : Lilian Ngoyi Committee Room
TIME : 14:00 (AFTER LUNCH)

ENVIRONMENTAL AFFAIRS PORTFOLIO COMMITTEE OVERSIGHT VISIT
VENUE : Mhlabuyalingana
TIME : To be advised

Economic Development and Tourism portfolio committee is on a study tour to Singapore

----------------------------------------------------------
FRIDAY 31 March 2017

FINANCE PORTFOLIO COMMITTEE MEETING
VENUE : Main Chamber
TIME : 09:00

ARTS AND CULTURE PRE-BUDGET HEARING
VENUE : Ingcugce Room
TIME : 10:00

ENVIRONMENTAL AFFAIRS PORTFOLIO COMMITTEE OVERSIGHT VISIT
VENUE : Mtubatuba
TIME : To be advised

Economic Development and Tourism portfolio committee is on a study tour to Singapore
...

View on Facebook